OKX Придружна програма - OKX North Macedonia - OKX Северна Македонија

Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на OKX
Придружната програма OKX обезбедува профитабилна можност за поединци да го монетизираат своето влијание во просторот на криптовалутите. Со промовирање на една од водечките размени за криптовалути во светот, подружниците можат да заработат провизии за секој корисник на кој се повикуваат на платформата. Овој водич ќе ве води низ процесот чекор-по-чекор на приклучување кон OKX Affiliate програмата и отклучување на потенцијалот за финансиски награди.


Што е придружна програма OKX?

OKX нуди широк спектар на производи за тргување со крипто, вклучително и само тргување, тргување со фјучерси, тргување со опции и многу повеќе. Тие исто така нудат тргување со маргина со до 100x потпора, што го прави атрактивна опција за искусни трговци. Филијалата на OKX нуди структура на провизија со нивоа, што значи дека колку повеќе референци внесувате, толку поголема ќе биде вашата стапка на провизија. Можете да заработите до 50% провизија за сите такси за тргување генерирани од вашите препораки. Покрај нашите дарежливи стапки на провизија, придружната програма на OKX нуди и разновидни маркетинг материјали, вклучувајќи банери, врски и целни страници.

Покрај тоа, вие и вашите поканети можете да отклучите Mystery Boxes во вредност до 10.000 долари, да освоите удел до 2.000.000 долари во тргување натпревари, па дури и да ги приспособите кампањите за вашата заедница!

Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на OKX
Како да заработам провизија како подружница?

1. Добијте ги вашите партнерски врски
Врските и кодовите се на страницата Повеќе партнери . Можете да го прилагодите вашиот партнерски код и врска, или да креирате нови врски и да поставите стапки на провизија за вас и вашите поканети. Вашата референтна врска ќе биде вашата стандардна поврзана врска. и споделете ги со вашите пријатели и семејството.
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на OKX
2. Споделете ги вашите врски
Споделете ги вашите партнерски врски или кодови со вашите пријатели и вашата заедница или промовирајте преку социјалните медиуми и други канали.

3. Придружете се и тргувајте
Вашите поканети ја користат вашата врска или код за:

 • Пријавете се на OKX и направете трговија; или
 • Најавете се повторно по повеќе од 180 дена и направете трговија

4. Заработете провизија
Ќе заработувате провизија од секоја провизија за тргување што ја плаќаат вашите поканети за цел живот. Комисиите се решаваат на час во USDT.

Забелешка:
Доколку договорната страна на поканетиот има негативна стапка на провизија за тргување, конечната провизија ќе се пресметува врз основа на вистинските направени нето провизии за тргување.

Ние не кредитираме провизии за:

 • Тргувања со нула провизија
 • Тргување со картички за попуст (провизиите ќе се кредитираат во форма на картички за попуст)
 • Тргува со посебни стапки на надоместоци

Не можете да заработите провизии од кинески корисници ако се регистрирате надвор од Кина.

Каде можам да ја видам метриката на провизијата?

Можете да ги видите депонираните износи, такси и провизии на поканетите на страницата Поканети.

Можете исто така да изберете Преземи изберете кој било период од еден ден до една година изберете Креирај извештај за да го преземете извештајот за податоци.

Забелешка: можете да креирате до 30 извештаи месечно. Секој извештај за податоци е достапен за преземање во рок од 15 дена по креирањето.


Како OKX го оценува нивото на партнерство?

OKX ќе ги проценува сите филијали месечно со непосреден ефект и ќе ги приспособи стапките на провизија врз основа на нивото на вашата подружница.

Подружниците се оценуваат врз основа на:

 • Месечен обем на тргување на поканетите
 • Број на нови или вкупно тргувани поканети месечно

Стандардната стапка на провизија е 30%.

 • Доколку ги исполнувате критериумите за повисоко ниво, следниот месец ќе бидете надградени со повисока провизија.
 • Ако три последователни месеци не ги исполните критериумите на сегашното ниво, вашето ниво ќе биде соодветно приспособено.
 • Нема да можете да добивате провизии кога нивото на вашата подружница е 0.

Откако ќе станете партнер, можете да уживате во 5-месечен период на заштита на ниво на партнерство. Во ова време, вашата стапка на провизија нема да падне под стапката на вашиот прв месец.

Забелешка: за подружниците кои се приклучуваат пред или на 15-ти во месецот, периодот на заштита завршува на последниот ден од 5-тиот календарски месец. За подружниците кои се приклучуваат по 15-ти во месецот, периодот на заштита завршува на последниот ден од 6-от календарски месец.

Пример: ако се приклучите на придружната програма на 1 јули, вашиот заштитен период ќе биде од јули до ноември. Ако се приклучите на 20 јули, вашиот заштитен период ќе биде од јули до декември.

Зошто да изберете OKX Affiliate Program?

Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на OKXПосветени менаџери на сметки 24/7: Секогаш кога ќе наидете на проблем, нашите вешти менаџери на сметки еден-на-еден и тим за поддршка на клиентите се подготвени да ви помогнат.

Размена на инстант пораки во секое време, на кое било место: Вклучете се во еден-на-еден или групни разговори со вашите поканети на OKX, достапни во секое време и од која било локација.

Соработувајте со под-подружници: Формирајте го и надгледувајте го вашиот тим, соработувајќи со под-подружници за да го проширите вашиот досег.

Следење на перформансите во реално време: стекнете увид во перформансите на вашите упатувања со нашите функции за следење и известување во реално време.


Како можам да соработувам со под-подружници?

Како подружница, можете да поканите подружници да помогнат во споделувањето на вашите врски, а вашите подружници исто така можат да добијат дел од надоместокот за тргување на поканетиот. Еве како функционира:

 • Проверете дали вашата под-подружница има сметка на OKX.
 • Направете под-подружница врска на страницата соработници. Забелешка: само подружниците можат да ја креираат и уредуваат врската.
 • Поставете стапки на провизија за вас, под-подружниците и поканетите. Забелешка: откако ќе завршите, можете да ја менувате стапката само за под-подружниците, но не и за поканетите. Стапките на провизија се исти за спот и деривати.
 • Заработете провизии за такси за тргување на поканетите. Забелешка: ако некој поканет користи картичка за попуст, провизиите ќе ви бидат припишани на вас и на вашите подружници во форма на картички за попуст.
 • Следете ги податоците за перформансите на страницата соработници. Забелешка: под-подружниците исто така можат да ги следат своите податоци на страницата со партнери.


Која може да биде причината за моето отстранување како партнер од програмата?

За безбедност на сметката, ќе бидете отстранети од придружната програма доколку се открие сомнителна активност, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:

 • Пренасочување на корисниците на OKX од веб-локации што личат на официјалната веб-страница на OKX
 • Користење на сметки за социјални медиуми што личат на официјалната сметка на социјалните медиуми на OKX, вклучувајќи Twitter, Facebook и Instagram.
 • Испраќање е-пошта со покана или текстуални пораки со имитирање на OKX.
 • Рекламирање на клучни зборови за брендот на OKX како што се OKX и OKX Exchange во пребарувачите, вклучувајќи ги Google, Bing, Yandex, Yahoo и Naver.
 • Самопоканување преку повеќе сметки.
 • Маркетинг или рекламирање, директно или индиректно, на корисници кои живеат во следните земји, или други забранети и ограничени јурисдикции, како што може да се менуваат од време на време: Крим, Куба, Донецк, Иран, Луганск, Северна Кореја, Сирија, САД (вклучувајќи ги и нејзините територии како што се Порторико, Американска Самоа, Гуам, островот Северен Маријана и Девствените Острови на САД (Свети Кроа, Свети Џон и Свети Томас)), Бангладеш, Боливија, Бахамите, Канада, Малта, Малезија, Јапонија, Сингапур, Хонг Конг, Австрија, Франција, Белгија, Бугарија, Хрватска, Република Кипар, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Унгарија, Ирска, Италија, Латвија, Литванија, Луксембург, Малта, Холандија, Полска, Португалија, Романија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Австралија и Обединетото Кралство.
 • Објавување, поврзување или поднесување на какви било врски поврзани со OKX на пребарувачите, дигиталните платформи или кој било друг онлајн медиум до кој би можеле да бидат достапни поединци или ентитети лоцирани во земјите наведени погоре.

Секое прекршување на оваа клаузула може да резултира со итно раскинување на овој Договор и може да го изложи Талент на правна постапка и одговорност за штети, вклучително, но не ограничувајќи се на оние наметнати од регулаторните органи во рамките на наведените јурисдикции. OKX го задржува правото да ја измени или прекине придружната програма и да ги измени условите во секое време и од која било причина без претходно известување.

Thank you for rating.